Nieuws

Roze Voetbal Fanclubs pakt homofobie aan in het voetbal, door een avond te organiseren waar alle voetbalfans welkom zijn.

Amsterdam, Nederland (15 februari 2019) – De Stichting Roze Voetbal FanClubs organiseert een avond voor open discussie en ervaringsuitwisseling in Café de Stad, Kettingstraat 6, Den Haag om 19.00 uur. De belangrijkste sprekers zijn van de Roze Regahs, die hun ervaringen zullen delen in het opzetten van een roze voetbal fanclub.

Het doel is om de groei en uitbreiding van roze voetbal fanclubs in Nederland aan te moedigen. De avond wordt mogelijk gemaakt met de steun van FARE en de Football V Homophobia Campaign.

Over Football V Homophobia

FvH is een internationaal initiatief dat bestaat om discriminatie op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en expressie op alle niveaus van het voetbal aan te vechten. We willen dat voetbalorganisaties een duidelijk standpunt inneemt tegen homofobie en transfobie, zodat iedereen kan genieten van het mooie spel en dat voetbal zo het voortouw neemt bij het verwijderen van discriminatie en vooroordelen op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Football v Homophobia werd oorspronkelijk bedacht en gelanceerd door de Justin-campagne in 2010. De Justin-campagne www.thejustincampaign.com, een kleine vrijwillige voetbalcampagnegroep, werd in 2008 opgericht om aan te tonen dat homofobie tien jaar na de tragische zelfmoord van Justin Fashanu nog steeds enorm was. overheersend in zowel grassroots als professioneel voetbal. Naast bewustwording had de campagne een sterke focus op kunst, evenementen, onderwijs en voetbal.

In 2012 voegde LGBT Sports Development en Equity-organisatie, Pride Sports www.pridesports.org.uk, zich bij de Justin-campagne om Football v Homophobia te helpen opleveren. In 2014 nam de organisatie de uitvoering van de campagne helemaal over. Terwijl de campagne brede steun krijgt in het voetbal, wordt er jaarlijks naar kernfinanciering voor voetbal / homofobie gezocht.

Als u of uw organisatie / bedrijf meer informatie wenst over de campagne en meer wilt weten over manieren om hieraan deel te nemen, stuur dan een e-mail naar info@footballvhomophobia.com.

@fvhtweets @farenet @Football_V_Homophobia @farenet #fvhbt #farenetwork #rvfc @rvfcnl