Nieuws

Verslag ADO Den Haag-FC Utrecht op 6 april 2019

Verslag ADO Den Haag-FC Utrecht op 6 april 2019

Van uw razende reporter: Joyce van Delden

Een aantal van de Roze Règâhs, vrienden en donateurs van de Roze Règâhs, een gast uit Duitsland en een gast uit onze eigen stad Den Haag, gingen zij samen naar de wedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Utrecht. De voorpret begon al in de Randstadrail onderweg naar het stadion. Daar aangekomen zat de sfeer er al goed in. Bier, wijn en lekkere patat en broodjes, ging iedereen rond 18.10 uur het stadion binnen.

Het zit ADO al even tegen, qua resultaat, en voor ADO, de Roze Règâhs en hun gasten was het dan ook even duimendraaien hoe ADO het zou doen vandaag.

ADO begon scherp aan de wedstrijd en boven verwachting scoorde Immers al in de 11e minuut de 1e goal. De 2e goal kwam in de 36e minuut door Meijers en een minuut later, lag de bal al weer in het net, Bakker maakte de 3-0. Met deze stand gingen de partijen rusten en FC Utrecht begon de 2e helft met een aantal wissels. Het mocht niet baten, want in het beroemde “Haags Kwartiertje” scoorde Necid de 4-0 in de 83e minuut. Immers schoot in de laatste minuut van de wedstrijd de 5-0 binnen.

Het stadion ging volledig los! Wat had ADO Den Haag en de supporters dit nodig! Lex Immers stond enthousiast te zwaaien met de vlag van FCDH, alle spelers bedankten de supporters. Even nagevraagd aan de aanwezigen wat zij er van vonden. Een geweldige wedstrijd, wat gaaf om hierbij te mogen zijn geweest.

Na de wedstrijd deden we wat drankjes in het supportershome van ADO Den Haag. Mega gezellige sfeer en heel veel blije supporters. Met een taxi belanden we toen in Cafe de Lorresnor voor een afzakkertje. Het was laat in Den Haag, toen de gasten huiswaarts keerden. Wat een wedstrijd heeft ADO Den Haag gespeelt en dat hadden ze ook nodig.

Ik heb genoten en op naar weer 3 punten als we binnenkort tegen AZ Alkmaar uit moeten spelen.

Joyce van Delden

7 april 2019